Ολόλευκα χαμόγελα

Είναι πάγια τακτική μου, χρόνια τώρα, να κρίνω τους ανθρώπους με βάση αυτό που βλέπω με την πρώτη, άντε τη δεύτερη ματιά. Και νομίζω φυσικά πως δεν είμαι και ο μόνος! Και νομίζω ακόμα πως δεν έχω πέσει και πάρα πολλές φορές έξω στη γνώμη που σχηματίζω για αυτούς. Το κλασσικό «what you see is what you get», πολλές φορές αποδεικνύεται όσο απλό ακούγεται. Μία μόνο φορά έπεσα έξω στην κρίση μου, πριν πολλά χρόνια για να είμαι ειλικρινής, και από τότε φέρνω αυτή την περίπτωση ξανά και ξανά στο μυαλό μου, έτσι ώστε να μην βγάζω πλέον βιαστικά συμπεράσματα για τους ανθρώπους.

Τους ανθρώπους που περνάνε, σουλατσάρουν στα μονοπάτια της καρδιάς μας, «κοροϊδεύουν», μπαινοβγαίνουν για λίγο στη ζωή μας με μια χαρακτηριστική ευκολία. Μας απασχολούν άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο. Είτε μπαίνουν απρόσκλητοι και μάς βάζουν σε άσχημους μπελάδες, είτε μάς σαγηνεύουν και μάς βάζουν να ξενυχτάμε αγκαλιά με τις σκέψεις μας. Όπως και να’ χει, μάς προβληματίζουν.

Κάποιοι από αυτούς «μάς κάνουν». Ταιριάζουν τα χνώτα μας. Είναι κοντά σε μας. Άλλοι πάλι μάς είναι τελείως αδιάφοροι. Είτε μείνουν στη ζωή μας είτε όχι, από οποιοδήποτε πόστο κι αν το κάνουν, απλά δεν υπάρχουν. Και κάποιοι άλλοι μάς βγάζουν ή τους βγάζουμε από τη ζωή μας γιατί ολοφάνερα «δεν υπάρχει χημεία» μεταξύ μας.

Α! Ξέχασα! Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων. Αυτοί με τα ολόλευκα χαμόγελα.

Αυτοί λοιπόν φίλοι μου δεν είναι για μας. Έρχονται να γελάσουν μαζί μας. Μάς πετάνε ένα κομμάτι ευτυχία και μάς δανείζουν λίγο χρόνο από το χρόνο τους. Όχι! Δεν προσποιούνται! Αυτό που κάνουν το νιώθουν. Είναι οι άνθρωποι με τα ολόλευκα χαμόγελα. Με τις ολόλευκες, χαμογελαστές ψυχές.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε αναπαυτικά στο συναισθηματικό σας καναπέ και να απολαύσετε την παρουσία τους. Θα έρθουν, θα σάς γεμίσουν χρώματα, χαρά, ελπίδα, αγάπη, ηδονή. Θα σάς κάνουν να πιστέψετε. Θα σάς μαγέψουν. Θα σάς αποπλανήσουν. Θα σάς απομονώσουν. Και μόλις βουτηχτείτε στην «ψευδαίσθηση» του ΕΡΩΤΑ, θα εξαφανιστούν από τη ζωή σας με τον ίδιο, ακριβώς, τρόπο που μπήκανε σε αυτή. Και φεύγοντας, δεν θα γυρίσουν να σάς χαρίσουν ούτε ένα, από εκείνα τα υπέροχα, ολόλευκα χαμόγελά τους…

Advertisements

4 thoughts on “Ολόλευκα χαμόγελα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s