Το άσπρο της ψυχής σου

Τα σκοτάδια έχουν φωνή! Φαντάζομαι πως ο καθένας μας το έχει ανακαλύψει αυτό σε κάποια φάση της ζωής του. Δεν είναι όλοι φίλοι με το φως. Το φως συχνά αναδεικνύει. Συχνότερα όμως θολώνει. Θαμπώνει. Εξαϋλώνει και εξαγιάζει. Κρύβει αλήθειες γεμάτες ένταση που απελευθερώνονται αυθόρμητα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Αυτό της ψυχής σου!

Έσβηνες τα φώτα πολύ συχνά θυμάμαι. Έπεφτες στο κρεβάτι σου, μέσα στο δροσερό δωμάτιο, και χαιρόσουν το μισοσκόταδο. Ένα όμορφο χαμόγελο σχηματιζόταν στα ζωγραφιστά σου χείλη. Το αεράκι φυσούσε στα μαλλιά σου, στις κίτρινες κουρτίνες, στα όνειρά σου…

Έξω τα φώτα της πόλης έλαμπαν οργισμένα.

Η μοναξιά καμιά φορά είναι καλή παρέα. Ήρεμη. Σαν ένα παλιό σου φλερτ, ένα ωραίο τυπάκι, που το φωνάζεις που και που να πιείτε ένα ποτήρι κρασί αγκαλιά, κάποια κρύα βράδια. Έτσι! Να μη νιώθεις τη θλίψη να περνά μέσα από τις γρίλιες τις ψυχής σου και να τρυπώνει στην ΑΓΑΠΗ. Να τη διαβρώνει νύχτα τη νύχτα. Να σου θυμίζει όσα δεν πρέπει.

Πίστευες πάντα στα παραμύθια. Ήσουν παιδί. Έκλεινες τα  μάτια και φανταζόσουν τη νεραϊδοχώρα της καρδιάς σου αληθινή. Δίχως φτιασίδια. Δίχως κακούς. Δίχως περιττά φώτα, κάτω από το μαύρο των βλεφάρων σου, στο άσπρο της ψυχής σου. Έτσι απλά, έκλεινες τα μάτια και πίστευες.

Τα σκοτάδια έχουν φωνή. Μιλάνε για το χτες και για το σήμερα. Για τον ήλιο του χειμώνα. Για την αγάπη που έφυγε στην πλάτη ενός χελιδονιού. Για το δάκρυ που στέγνωσε πριν προλάβει να κυλίσει. Μιλάνε για τόσα καλοκαίρια – μια πλεγμένη αγκαλιά. Μιλάνε για σένα. Μιλάνε για  μένα. Μιλάνε για μας.

Τα σκοτάδια έχουν φωνή! Το ξέρουν όλοι.

Σβήσε τα φώτα και άκου!

Απλά άκου…

Advertisements

6 thoughts on “Το άσπρο της ψυχής σου

  1. όλες οι στιγμές έχουν φωνή…
    σκοτεινές και φωτεινές.
    άλλωστε τα μεγαλύτερα λόγια λέγονται με τα βλέμματα!
    Ωραία και η μουσική υπόκρουση,γιατρέ μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s