Ένα μικρό κομμάτι αλήθεια

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες, είναι και αυτές, οι μεγάλες ημέρες της μικρής μας ζωής. Αρχίζουν ταπεινά, χαλαρά, όμορφα. Τίποτα δεν προμηνύει κάτι καλό ή κακό. Τίποτα απολύτως, μέχρι αυτό το «τίποτα» να συμβεί.

Εάν έπρεπε να διαλέξεις μία ημέρα από όλη σου τη ζωή, ποια θα ήταν αυτή? Μην βιαστείς να απαντήσεις. Πολλές απαντήσεις θα περάσουν από το μυαλό σου. Και από το δικό μου το ίδιο. Και η απάντηση ίσως και να είναι πολύ δύσκολη, στην ηλικία αυτή που άρχισες να το σκέφτεσαι!

Σκέφτηκες ποτέ τι είναι το άγγιγμα με τα χέρια, τι αντιπροσωπεύει? Σε πόσους ανθρώπους δίνεις το χέρι σου ή τους αφήνεις να το ακουμπάνε? Σε ελάχιστους. Ξέρεις γιατί? Γιατί κάθε άγγιγμα είναι και ένα μικρό, ένα απειροελάχιστο κομμάτι από την καρδιά σου. Η νευρική ώση, αρχίζει ως οδηγία από τον εγκέφαλο αλλά δεν καταλήγει, όπως για κάθε άλλον εκτελεστικό μυ στα τελικό όργανο, δηλαδή στα χέρια. Όχι! Περνάει πρώτα μια «βόλτα» από την καρδιά σου, κλέβει ένα μικρό κομμάτι ΑΛΗΘΕΙΑ και το μεταφέρει αστραπιαία στα ακροδάχτυλά σου, κατευθύνοντάς τα εκεί που αυτή θέλει. Και αυτά, εναποθέτουν όπου ακουμπάνε ένα κομμάτι αλήθεια, ένα κομμάτι χαρά, ένα κομμάτι ευτυχία. Κι έπειτα, κλέβουν από εκεί λίγη πίστη. Λίγη όμως!

Όλοι οι μήνες είναι όμορφοι. Αν όμως έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον, αυτός θα ήταν αναμφίβολα ο Σεπτέμβρης. Είναι ο μήνας που τα έχει όλα!

Είναι μήνας που ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, σχεδόν καλοκαίρι. Μήνας που έχει και τα πρωτοβρόχια του αν θελήσει, και τη μελαγχολία του, και τη συγκίνησή του. Είναι μήνας του ατέλειωτου συναισθηματισμού. Των έντονων εμπειριών. Των υπέροχων συναισθημάτων. Είναι μήνας «δικός» μας. Είναι μήνας εκπληκτικός αληθινά! Είναι μήνας των μεγάλων αποφάσεων…

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας με τα δύο πρόσωπα. Πολλά χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο Σεπτέμβρης ντυνόταν κατακαλόκαιρο, κι έπαιρνε και χειμώνιαζε Οκτώβρη, μην πω Νοέμβρη. Ζούσαμε το φθινόπωρο αλλιώς! Νοσταλγικά και ρομαντικά. Έκρυβε όμως και την άλλη μορφή του, το άλλο του πρόσωπο. Επιφυλασσόταν να συνεταιριστεί το χρόνο. Κι ήρθε έτσι κάποτε και η βροχή από νωρίς, έπιασε και το αγιάζι πριν καλά καλά το καλοκαίρι μάς σφίξει το χέρι, να μάς χαιρετήσει. Πριν μάς πει αντίο…

Είναι ένα τραγούδι αυτός ο μήνας. Μια βραδυνή, ερωτική μπαλάντα που την ακούς μόνο στην αγκαλιά εκείνη που σου λείπει. Πουθενά αλλού!

Είναι ο μήνας μας αυτός ο μήνας! Ειδικά ο φετινός! Είναι μήνας των μεγάλων αποφάσεων.

Έχει όνομα ο Σεπτέμβρης. Δεν το ήξερες? Έχει όνομα! Κι ένα υπέροχο πρόσωπο, με δυο πανέμορφα μάτια. Δεν ξεχνιέται ποτέ. Είναι ο μήνας που λέει «Σ’ αγαπώ». Με την ίδια ευκολία που λέει «Να με θυμάσαι»…

Advertisements

6 thoughts on “Ένα μικρό κομμάτι αλήθεια

  1. Αν αυτός ο μήνας είναι ο μήνας των αποφάσεων τότε προτιμώ να αλλάξουμε μήνα τώρα…γίνεται??Μπα…λίγο δύσκολο ε? 😛 Πέρα απ την πλάκα είναι όντως ένας μήνας που έχει 2 όψεις…γιa δες όμως κ τους άλλους…υπάρχουν πολύ καλύτεροι μη τους αδικείς!! 😀

  2. «Αν όμως έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον, αυτός θα ήταν αναμφίβολα ο Σεπτέμβρης. Είναι ο μήνας που τα έχει όλα!»….δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω απολύτως..είναι ο μήνας των αλλαγών..των νέων πραγμάτων…αλλαγή σελίδας «βρε αδερφέ»….αμην και ποτε! αντε καλο μηναααααααα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s