Τα πάντα δυο φορές

Σε όλα υπάρχει ένα όριο. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό τον κόσμο που να ξεφεύγει από τον κανόνα αυτό. Και όταν κάποιες φορές υπερβούμε τα όρια, πάντοτε θα υπάρχει κάποιος να μάς θυμίσει ότι το παιχνίδι δεν το φτιάξαμε εμείς!

Ήταν από πάντα εκεί τα πάντα. Άνθρωποι, κτίρια, φίλοι, αγάπες. Εμείς απλά πέσαμε αλεξιπτωτιστές και αρχίσαμε να περπατάμε σε ένα πολύβουο κεντρικό δρόμο, ξέροντας ήδη τα πάντα, όσα μάς ήταν τουλάχιστον απαραίτητα. Σαν ταινία που χάσαμε την έναρξη αλλά δεν μάς πείραξε καθόλου, αυτή η ζωή μάς υποδέχτηκε σαν ζογκλέρ σε παιδικό πάρτυ.

Για κάθε θυσία που κάνουμε στη ζωή, υπάρχει μια ανταμοιβή. Σε ένα χρυσοκέντητο βιβλίο, όπου ένα αόρατο χέρι καταγράφει τα πάντα, εκεί γράφονται και οι θυσίες μας. Τι κάναμε, τι θέλαμε, τι ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Όταν οι θυσίες μας γίνουν περισσότερες από τις ώρες της μοναξιάς μας, ανοίγει μια μυστική πόρτα στον ουρανό του Θεού της αγάπης. Είναι το σύνθημα!

Όλα τα καλά αρχίζουν με μια αγκαλιά και ένα φιλί. Έτσι και τώρα, έτσι και πάντα! Για κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα μοναδικό μέρος σε αυτό τον πλανήτη, κάτω από τον καυτό ήλιο που λατρεύει, και μόνον ο ίδιος γνωρίζει ποιο είναι το μέρος αυτό. Το γνωρίζει σίγουρα όμως!

Και αν μια μέρα το χάσει ή το λησμονήσει αρκεί, να θέλει αληθινά να το ξαναβρεί, και όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει γι’ αυτό. Ακόμα και εάν δεν έχει μοιραστεί με κανέναν αυτή του τη σκέψη, ο ίδιος δεν θα μπορεί ΠΟΤΕ να το ξεχάσει γιατί είναι αποτυπωμένο στη μνήμη του, ζωγραφισμένο στην ψυχή του, χαραγμένο σε ένα παγκάκι στο πάρκο της παραλίας.

Κάποτε θαύμαζα πολλά πράγματα στους ανθρώπους. Κάποτε θαύμαζα τους ίδιους τους ανθρώπους. Εμένα. Εσένα!

Όλα, ΟΛΑ, αρχίζουν, ξαναρχίζουν και ξανάρχονται με ένα και μοναδικό φιλί. Έτσι ακριβώς όπως άρχισαν κάποτε.

Κάποτε θαύμαζες πολλά πράγματα στους ανθρώπους. Κάποτε θαύμαζες τους ίδιους τους ανθρώπους. Εσένα. Εμένα!

Είναι η ζωή ένα παιχνίδι. Το παιχνίδι του έρωτα, το παιχνίδι του χρόνου, το παιχνίδι που διάλεξες. Παίζεις και άλλοτε κερδίζεις, άλλοτε χάνεις. Σαν κάθε σπουδαίος σκακιστής, έτσι και συ, μην ρίξεις το βασιλιά σου πριν πάρεις άλλον έναν πύργο…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s