Ο2

Ας λύσουμε πρώτα πρώτα ένα ιατρικό θέμα «της καρδιάς»! Όταν εκπνέουμε, ΔΕΝ εκπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα αλλά οξυγόνο κατά κύριο λόγο. Εάν δεν εκπνέαμε οξυγόνο, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε τεχνητή αναπνοή γιατί θα δηλητηριάζαμε τον λιπόθυμο ασθενή μας. Το οξυγόνο βέβαια που του δίνουμε είναι σε χαμηλότερη συγκέντρωση από αυτήν που αναπνέει σε φυσιολογικές συνθήκες, είναι αρκετό όμως για να τον κρατήσει στη ζωή για όσο χρειάζεται.

Και η ζωή μας θέλει οξυγόνο.

Η ζωή δεν είναι πάντοτε ευθεία γραμμή. Πολλές φορές κάνει καμπύλες, γωνίες και κύκλους. Τα πράγματα είναι όμορφα και ονειρικά, μόνο στα παραμύθια. Και τα πράγματα στην αληθινή ζωή δεν είναι σχεδόν ποτέ όπως φαίνονται.

Συνήθιζα κάποτε να λέω ότι πρέπει να μαλώνεις στη ζωή, να μάχεσαι για όσα πιστεύεις ότι δικαιούσαι, να είσαι ένας αληθινός πολεμιστής. Ποιος σου είπε ότι θα σηκωθείς το πρωί και δεν θα μαλώσεις με κανέναν εκεί έξω? Αυτός ο πλανήτης έγινε για να μάς συγχύζει! Εάν το αρνηθείς, εάν δεν το αποδεχτείς δεν θα πας ποτέ μπροστά.

Υπόθεσε τώρα ότι είσαι εσύ το θύμα. Θέλεις να πάρεις λίγο λιγότερο αέρα και την ελπίδα να επιζήσεις ή προτιμάς να σε αφήσουν να πεθάνεις ήσυχος? Κάθε απάντηση είναι αποδεκτή. Οι ελεύθεροι άνθρωποι έχουν και ελεύθερη βούληση.

Η αγάπη είναι μια αρένα, ένας Κόκκινος Στίβος που είπαν κάποτε και οι Πυξ Λαξ. Όλοι μαχόμαστε για αυτήν, άλλοι ξέροντας το γιατί και άλλοι από ένστικτο. Είναι ένας αγώνας σε μάκρος. Παλεύεις. Δεν ξέρεις γιατί αλλά θέλεις οπωσδήποτε να κερδίσεις, έστω να κερδίσεις κάτι και ας μην είσαι εσύ ο νικητής.

Προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις όσα πρέπει και δεν ξέρεις εάν μπορείς. Κι ας μπερδεύτηκες, κι ας κουράστηκες. Κουράστηκες να ζεις και να ελπίζεις. Και στηρίζεις τα πάντα σε μια περίοδο, σε μια στιγμή, σε μιαν ανάσα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s