Η τελευταία αγκαλιά

«Μην με ξεχάσεις ποτέ. Αγάπησέ με όπου και αν είσαι». Δύσκολα λόγια, εύκολα βγαλμένα. Όταν η ζωή σε ξεχνά, την ξεχνάς κι εσύ. Η αγάπη από απόσταση ερωτεύεται το χρόνο. Και παιδί τους κάνουν το μίσος…

Μια στιγμή ανέγγιχτη από ίσκιους. Μια μικρή παραλία σε μια γαλήνια θάλασσα αγάπης. Ο ήχος της βραδιάς, το κύμα που σκάει στα βράχια. Η άμμος ζεστή και το αεράκι δροσερό. Δυο κορμιά σε μια αγκαλιά. Κάπου στο μαγευτικό νησί του ζωντανού πόθου, οι στιγμές περνούσαν αργά, σαν όνειρο.

Πάνε χρόνια τώρα που δεν μέτρησα τους λόγους. Δεν υπήρχαν λόγοι, δεν υπήρχε λογική. Υπήρχε μόνο ένα τεράστιο ΠΡΕΠΕΙ πεταμένο στο χαλάκι, έξω απ’ το δωμάτιο του μυαλού μου. Δεν το είχα δει ποτέ αλλά ήξερα ότι υπήρχε εκεί έξω. Και ο μόνος τρόπος για να το δω ήταν να ανοίξω την πόρτα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, πάνε χρόνια που δεν μέτρησα τους λόγους.

Σε ένα πλοίο επάνω ήμασταν, την πρώτη φορά που μάς το είπανε. «Αδέρφια είστε? Μοιάζετε!». Και «ναι» να λέγαμε και «όχι» δεν είχε και καμία σημασία. Ούτε και τώρα όμως έχει. Εάν είχε θα το ήξερα πρώτος από όλους.

Είναι αλήθεια πάρα πολύ παράξενο, πόσο η ζωή μας μπορεί να αλλάξει καμιά φορά μέσα σε δευτερόλεπτα. Πόσο καλά πιστεύεις ότι ξέρεις έναν άνθρωπο και πόσο ξαφνιάζεσαι όταν βλέπεις μια αντίδρασή του που ποτέ δεν είχες ξαναδεί? Πόσο σού λείπει το γνώριμο εκείνο βλέμμα που τόσο σου άρεζε? Το κομμένο γελάκι και οι αλλόκοτες εκφράσεις? Η μουσική που σιγοτραγουδούσατε τα βράδια πριν κοιμηθείτε? Έστω όχι αγκαλιά…

Η ψυχή σου απόψε είναι μία σφαίρα. Και κανείς δεν το ξέρει καλύτερα από αυτόν που την κράτησε στην τελευταία του αγκαλιά. Η μισή σφαίρα έχει την καρδιά σου. Η άλλη μισή έχει το μυαλό σου. Εάν ενωθούν θα δημιουργήσουν ένα παραμύθι από την αρχή. Εάν χωρίσουν, θα χάσουν για άλλη μια φορά τα βήματα στο χορό της ζωής.

Ποιος αλήθεια να ξέρει να μάς πει?

Ίσως η μουσική.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s