Άστρινα μάτια

Πολλές φορές προσπάθησα να κατανοήσω τί είναι αυτό που κάνει μια αλλαγή που συμβαίνει στη ζωή μας, να τη χαρακτηρίζουμε ως επιτυχημένη ή μη. Η γοητεία του νέου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανέναν. Αλίμονο! Ούτε φυσικά και η αξία του παλιού. Μπορεί όμως να πει κανείς με βεβαιότητα ότι το καινούργιο είναι a priori και καλύτερο? Δεν νομίζω.

Μερικά πράγματα σε αυτή τη ζωή, μερικά όνειρα, μερικές αναμνήσεις, μερικά άτομα, είναι αναντικατάστατα. Έτσι απλά.

Πόσες φορές πρέπει να πας σε ένα νησί, καλοκαίρι, μέχρι να το βαρεθείς?

Πόσες φορές πρέπει να δεις δυο μάτια για να μπορείς να βρεις τη δύναμη να ξεχάσεις το χρώμα τους?

Πόσες φορές πρέπει να ακούσεις το «Σ’ αγαπώ», για να καταλάβεις ότι μερικές λέξεις ακούγονται μόνο μια φορά κρυστάλλινα μέσα στην ψυχή σου?

Εάν την Παρασκευή είμαι ερωτευμένος με τα μάτια σου και το Σάββατο σιγοτραγουδάω τ’ όνομά σου, την Κυριακή μαζεύω το χρυσαφένιο ήλιο σου, σε ένα λιβάδι παπαρούνες. Πρωτομαγιά.

Καθόμουν ένα ζεστό βράδυ και άκουγα, όπως τόσα άλλα, τι άλλο? Μπαλάντες! Και ξάφνου, μια μελωδία που δεν γνώριζα, ήρθε και φώτισε με τη λάμψη της το σκοτεινό δωμάτιο. Ίσως απλά να άνοιξε ένα παραθυράκι στην ψυχή μου, ίσως και να έφερε έναν νέο άγγελο στην ταπεινή μου ζωή.

Χαμήλωσα το βλέμμα μου εκείνο το όμορφο βράδυ. Έκανα πως σκεφτόμουν, για να σε κάνω και εσύ να σκεφτείς μια στιγμή, να ξεχαστείς, να κοιτάξεις αλλού. Και να ξέκλεβα τότε λιγάκι δυο δευτερόλεπτα, να σε δω να κοιτάς πιο πέρα, να μαζέψω λίγη λίγη τη λάμψη των ματιών σου, να την κλείσω στη θύμισή μου, να μπορέσω ν’ ανασάνω!

Κι έτσι καθώς πίστευα πως το είχα προετοιμάσει, σαν καλός σκηνοθέτης, γύρισα διακριτικά και είδα τα μάτια σου να με κοιτάνε. Έκπληκτα, άστρινα, πανέμορφα…

Advertisements

4 thoughts on “Άστρινα μάτια

  1. Έχεις πολύ δίκιο καλέ μου φίλε…μερικοί άνθρωποι που περνούν από τη ζωή μας είναι απλά αναντικατάστατοι…δε μπορώ να πω τίποτα άλλο..τα λες όλα τόσο ωραία στο κείμενό σου… 🙂 kisses!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s