Εκτός τροχιάς

Υπάρχει τίποτα που να φοβίζει περισσότερο έναν άνθρωπο, από αυτό το μικρό κουτάκι ευφορίας που κρύβει στο σκοτεινό δωμάτιο του μυαλού του? Πέρα από τις αισθήσεις και τα αισθήματα, πέρα από τις φυσικές και τις τεχνητές απολαύσεις που μπορεί να βιώσει, υπάρχει και κάτι, που μοιάζει με μαχαίρι χωρίς λαβή. Ένα μικρό κουτάκι, του οποίου το περιεχόμενο ξεπερνά κάθε φαντασία, κάθε ηδονή, κάθε νοητή ψευδαίσθηση ή παραίσθηση. Με ένα περίεργο, σχεδόν μυστηριακό όνομα, σε κοιτάζει αγέρωχα: συναίσθηση.

Κάποτε η ευτυχία μας ενώνει και κάποτε μας διχάζει. Σκέψου το! Εάν μοιραστούμε την αγαπημένη μας σοκολάτα, αυτή θα λιώσει πάνω μας, στα χείλη μας και θα αλείψει με τη χαρά μιας μοιρασμένης, μιας διπλής ευτυχίας τις καρδιές μας. Εάν νιώσεις ότι είμαστε παρέα, θέλεις να είμαστε παρέα, αλλά νιώθεις πως αυτό εδώ το δωμάτιο είναι μονό, μην τυχόν και σκεφτείς ποτέ να μείνεις για παρέα στο δωμάτιο μαζί μου. Στο είπα πως είναι μονό!

Σκέφτηκες ποτέ τι ακριβώς είναι η ομορφιά? Ομορφιά είναι η ομοιομορφία, η αναλογία, η αρμονία. Και αυτή φαίνεται ή κρύβεται στο καθετί. Μια συναίσθηση όμως είναι ένα σύννεφο δύο υπάρξεων. Η συναίσθηση δεν έχει σχήμα, είναι άσχημη!

Πέρα από την αγάπη, πέρα από όσα έχεις ζήσει, υπάρχει μια συναίσθηση, μια αίσθηση ότι βλέπεις μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου, ότι ζεις ακούγοντας το χτύπο της δικής του καρδιάς κάτω από το στήθος σου. Μια ακλόνητη πεποίθηση είναι αυτή η συναίσθηση, που σου λέει ότι δεν θα πας και πολύ μακριά, δεν θα ζήσεις πραγματικά τίποτα, χωρίς να συναισθανθείς πως συμμετέχεις για άλλη μία φορά σε αυτό το ατελείωτο όνειρο. Πως είσαι σε μια τροχιά, σε ένα ταξίδι που πρέπει να ονειρευτείς, για να μπορέσεις να βγεις και να ξεχάσεις.

Ένα όνειρο είναι. Ένα όνειρο που θέλεις να ονειρευτείς. Μέσα στη γνωστή αγκαλιά, όπου εσύ είσαι εγώ και εγώ είμαι εσύ. Στο μέρος που γνωρίζεις, εκεί που νιώθεις την αγάπη. Εντός ονείρου, εκτός τροχιάς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s