Τα εφηβικά κρίνα

Δυο άνθρωποι μαζί κάνουν πάντοτε βλακείες! Ένας μπορεί και να μην κάνει. Όμως…, ένας ίσον κανένας. Στους δύο είναι τα δύσκολα. Μόνος ξέρω κι εγώ να ξεγλιστράω. Και υποθέτω ξέρεις κι εσύ.

Χρόνια πάνε κι έρχονται ανέμελα. Μόνα τους. Τίποτα δε συγκρίνεται με τα νιάτα. Αυτός ο αυθορμητισμός που καμιά φορά σου βγάζουν οι εκφράσεις ενός νεανικού προσώπου, είναι αξέχαστος. Αιώνιος. Κι ας περνάνε τα χρόνια, κι ας χώνονται κρυφά, σαν τριαντάφυλλα ξερά μες στα βιβλία.

Είναι η φυγή λύση? Ήταν μήπως ποτέ? Κι αν αποτελεί λύση ή μέρος της λύσης, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, υπάρχει κανείς που στα σίγουρα να ξέρει? Υπάρχουν πράγματα που κανείς δεν θέλει να περάσει, πόσο μάλλον να τα ξαναπεράσει. Και γεννάται αυθόρμητα το ερώτημα: υπάρχει λόγος?

Ο κόσμος αυτός, ο πλανήτης αυτός δεν σταμάτησε ποτέ να γυρίζει! Πρέπει να το ξαναπώ αυτό, ίσως για να το συνειδητοποιήσω κι εγώ ο ίδιος. Ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει με την ίδια ακριβώς στροφορμή που είχε πάντοτε. Κι όταν αποφασίσει, καθαρά από μόνος του, θα δώσει έτσι μια, και θα πάει να κουτουλήσει στον πρώτο δορυφόρο του, για να μας τιμωρήσει για όλα εκείνα που αμελήσαμε να ζήσουμε, τον καιρό που προλαβαίναμε.

Μια πορεία είναι η ζωή μας. Και όσο ζούμε ασχολούμαστε με βλακείες. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ανοίγουμε ορθάνοιχτα τα μάτια μας, ξαναβλέπουμε τα εφηβικά μας κρίνα και αναλογιζόμαστε τι κάναμε. Πόσα θέλει ο άνθρωπος για να ζήσει? Και πόσα για να περνάει καλά? Μέτρο της ευτυχίας του είναι η ολιγάρκειά του. Δεν θέλει την ποσότητα. Την ποιότητα θέλει. Απλά δεν το ξέρει. Κι αν το ξέρει, το παραγνωρίζει εσκεμμένα.

Τρία γράμματα είναι η ζωή. Χωράνε στην καρδιά σου, χωράνε στη μνήμη σου. Όλη σου η ζωή χωράει στο είναι σου, σε ένα τόσο δα πετάρισμα των βλεφάρων σου. Τ’ ανοίγεις, ζεις! Τα κλείνεις, κι αντίο!

Τρία μικρά γράμματα είναι κι η ζωή μου. Χωράνε στην καρδιά σου, χωράνε στη μνήμη σου. Όλη μου η ζωή χωράει σε ένα πετάρισμα των βλεφάρων σου. Τ’ ανοίγεις και ζεις!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s