Σκουριασμένα όνειρα

Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας σ’ αυτή τη ζωή. Ποτέ μην τα βάζεις με κάποιον που δεν φταίει! Πρώτον δεν φταίει. Δεύτερον δεν υπάρχει περίπτωση να τον κερδίσεις. Τρίτον μια μέρα ίσως να βρεθείς εσύ στη θέση του και αυτός στη δική σου. Και τότε εάν δεν σε λυπηθεί, θα έχει λόγο για να το κάνει.

Αυτός ο κόσμος είναι ως γνωστόν απίστευτα μικρός. Μια πόλη 2 εκατομμυρίων φαντάζει ελάχιστη. Τα ίδια πρόσωπα ανακυκλώνονται καθημερινά στους ίδιους δρόμους. Το μόνο που αλλάζει είναι η έκφραση στο πρόσωπό τους. Τα ρούχα τους. Η μουσική στο βλέμμα τους. Είναι όμως τα ίδια άτομα που κυκλοφορούσαν και πριν από 10 χρόνια εδώ. Αυτή η πόλη γερνάει μαζί με τους κατοίκους της. Δεν έχει οξυγόνο. Δεν ανασαίνει…

Κάποτε σου είχα πει πως θέλω να ζήσω σε ένα νησί για κάποιο διάστημα. Δεν θέλω πια! Το κύμα είναι μέσα μου.

Κάποτε σου είχα πει πως λατρεύω την ησυχία του βουνού, τη γαλήνη του λίγου. Δεν με εμπνέει πια! Η ηρεμία δεν υπάρχει στο ήτα του λεξικού μου.

Κάποτε σου είχα πει πως δεν μ’ αρέσει η ζωή στην πόλη. Πλέον νομίζω πως μ’ αρέσει!Θέλω κι εγώ να γεράσω μαζί με αυτή την πόλη, να κάνω πολλές ρυτίδες, πιο πολλές κι απ’ τα στενάκια της και να φύγω μια μέρα μακριά, πολύ μακριά. Μια μέρα που δεν θα με θυμάται πια κανείς.

Μήπως κι εσύ θυμάσαι άραγε τίποτα από όλα όσα πέρασαν? Πιστεύεις πως σε αυτή τη ζωή έχεις «μορφωθεί» απίστευτα? Σύμφωνα με το Σωκράτη, μορφωμένος είναι αυτός που δεν τον νίκησαν οι ατυχίες και οι αποτυχίες του, αλλά αντιμετώπισε πάντοτε όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική. Εσύ?

Μικρός δεν είσαι! Θα έπρεπε να ξέρεις πως τα λόγια της βροχής σκουριάζουν τα όνειρα. Όσα ακόμα έμειναν να σε κοιτούν απορημένα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s