Ο άνθρωπος που άφησα πίσω

Σήμερα πήγα μια βόλτα μέσα στη βροχή. Μια μικρή βόλτα με τον άνθρωπο που άφησα πίσω. Ήταν σπουδαία ευκαιρία. Έβρεχε τόσο πολύ που σχεδόν δεν ακούγαμε τι λέγαμε. Μόνο χαμογελούσαμε, για να μην στάξει καμιά σταγόνα βροχής επάνω στα μάγουλά μας και νομίσει κανείς περαστικός ότι κλαίμε! Ναι, φάγαμε πολύ βροχή. Αλλά ήταν σπουδαία ευκαιρία.

Μερικά πράγματα σ’ αυτή τη ζωή είναι φτιαγμένα για να επιβιώνουν. Έτσι λέω εγώ. Έτσι λέει και ένας φίλος μου καλός. Ήμασταν μια μέρα καθισμένοι στο γνωστό παγκάκι, με δυο μπύρες αγκαλιά, και τα λέγαμε. «Τελικά…», μου λέει, «ποτέ δεν θα μάθουμε τι είναι αυτό που παθαίνουν οι άνθρωποι. Ποια δύναμη κυβερνά τις ζωές τους? Τι τους ελέγχει?».

Μπορώ να ζήσω για χρόνια στο σκοτάδι ξέρεις. Θα σου πω και την επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό, είμαι ξάδερφος του Batman. Το να κρύβομαι στην αφάνεια είναι ένα από τα βασικά μου χαρακτηριστικά! Δεν είναι ευχάριστο, ξέρω. Αλλά μπορώ! Κι αυτό νομίζω είναι κάτι σπουδαίο.

Δεν σου τελείωσα! Μιλήσαμε πολύ ώρα με τον άνθρωπο που άφησα πίσω. «Που και που μάθαινα νέα σου ξέρεις φίλε μου», του είπα. «Περνούσαν διάφοροι και μου λέγανε για σένα. Για το που βρίσκεσαι, πως ζεις. Μου λέγανε και για μένα, με ρωτούσαν. Αλλά περισσότερο για σένα. Μάλλον ήσουν πάντα εδώ γι’ αυτούς. Μάλλον σε είχαν συνηθίσει εδώ γύρω. Καλά είσαι?».

Δεν βλέπεις τίποτα υποθέτω. Κρύβεσαι στις μικρές λέξεις. Στις μικρές ώρες. Κι όμως! Έζησες τόσο καιρό αλλού, σαν να ήσουν δίπλα μου. Άφθαρτα. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Ξέρω όμως να αναγνωρίζω αυτά που δεν μ’ αρέσουν. Και δεν τα είδα.

Έχει πλάκα το μήνυμα αυτό ξέρεις. Στέλνεις μια απόστροφο παραπάνω και αλλάζεις όλο το νόημα. Γίνεται? Γίνεται! Κάνεις ακόμα παιχνίδια έτσι? Δεν πιστεύω να άρχισες να παρεξηγείσαι? Δεν πιστεύω να γέρασες….?

Σήμερα πήγα μια μικρή βόλτα στη βροχή με τον άνθρωπο που άφησα πίσω. Όλο το νερό έπεσε πάνω του και τον ξέπλυνε. Και τότε είδα ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια μου, πιο φανερά από κάθε άλλη φορά, πως αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν ποτέ, μα ποτέ πίσω μου! Ποτέ όμως…

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s