Ως το Θεό

Υπάρχει μια τελείως ανεξάρτητη κατάσταση σ’ αυτό τον κόσμο. Ξέρεις κι εσύ, κι εγώ και όλοι μας διάφορους ανεξάρτητους ανθρώπους, ανεξάρτητα μέρη, ανεξάρτητες σκέψεις. Αυτή όμως είναι μια άλλη φάση, κάτι άλλο από αυτό που έχεις συνηθίσει. Μιλάμε για μια τελείως ανεξάρτητη κατάσταση. Και τη λένε ΑΓΑΠΗ!

Κάπου εκεί που νομίζεις ότι «το ‘χεις», εκεί που αρχίζεις να πιστεύεις ότι το ελέγχεις.

«Τοκ Τοκ», ακούς τον γνώριμο ήχο στην πόρτα του μυαλού σου. «Ooops!», σκέφτεσαι. «Είμαι άραγε έτοιμος για κάτι τέτοιο?». Η αγάπη είναι ένα πράγμα σαν το στρατό για τους άντρες και σαν την εγκυμοσύνη για τις γυναίκες. Ποτέ σε κάποια φάση της ζωής σου δεν θα νιώσεις απόλυτα έτοιμος για να το κάνεις. Απλά το κάνεις. ΚΑΝ’ ΤΟ λοιπόν!

Εάν πας σε μια έκθεση εντόμων, εάν ποτέ πας, δεν είναι και τόσο συνηθισμένες ξέρεις, δυο πράγματα θα δεις κατά κόρον: μυρμήγκια και ιστούς. Μυρμήγκια υπάρχουν παντού. Και δεν έχουν πάντοτε έξι πόδια. Και οι ιστοί… δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να τους συναντήσεις. Μια φορά πιάστηκε ο νους μου σε έναν από αυτούς.

«Τακ Τακ». Τόσα χρόνια σπουδών και ακόμα δεν έμαθες καλά την καρδιολογία. Το βηματοδοτικό κέντρο του μυοκαρδίου ελέγχεται ενίοτε από παράγοντες ΑΛΛΟΥΣ από αυτούς που γράφουν τα βιβλία φυσιολογίας του δευτέρου έτους. Από παράγοντες που δεν αναγράφονται σε βιβλίο με φύλλα αλλά με φυλλοκάρδια.

«Εκεί πάνω, στη σπηλιά με τους λύκους, τα βράδια βγαίνει ένα υπέροχο λουλούδι» ή μάλλον… «Βλέπεις εκείνο το δασάκι που φλέγεται? Έχει υπέροχα μέρη. Πάμε μια βόλτα?». Απονενοημένο? Τι εννοείς?

«Τικ Τακ». Δεν εννοώ ότι είσαι ανίκανος αλλά ακόμα και οι δείκτες ενός χαλασμένου ρολογιού, δείχνουν σωστά την ώρα δυο φορές τη μέρα. Ειλικρινά πες μου, δεν ακούς καλά ή απλά χάρηκες που με είδες? Εκεί έξω είναι…!

Και οι δείκτες από το ρολόι του μυαλού σου ακούγονται ακόμα και μέσα από ένα άψυχο blog. Ο ήχος τους μιλάει για μια αγάπη. Μια αγάπη που φτάνει φτάνει ως το Θεό…

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s