Το λίγο πράσινο των ματιών σου

Κάπου κάπου σε κουράζουν οι αποστάσεις. Απλό παράδειγμα για κάτι τέτοιο αποτελεί μια τυπική συνομιλία. Μιλάς, μιλάς, μιλάς… Και σε κάποια φάση νιώθεις τόσο κοντά στον άλλον, νιώθεις ότι και αυτός σε νιώθει εξίσου και το μόνο που θέλεις πραγματικά σε εκείνη τη φάση είναι να έρθεις λιγάκι πιο κοντά του. Όχι πονηρά. Να! Απλά να μετακινήσεις λίγο την καρέκλα προς το μέρος του και να τον αποκαλέσεις με το μικρό του όνομα. Να αφήσεις τις τυπικότητες. Να εκμηδενίσεις την απόσταση. Αφού, έτσι κι αλλιώς, είναι άχρηστη.

Είναι μερικοί άνθρωποι που σε βλέπουν με διπλό μάτι. Με το κατ’ εξοχήν μάτι τους σε κοιτάνε από την κορυφή ως τα νύχια. Σε αναλύουν. Σε βλέπουν 100%. Σε σκανάρουν. Έχουν όμως και ένα δεύτερο τρόπο να βλέπουν. Κυκλικά μέσα στο μάτι τους έχουν ένα μικρότερο δακτύλιο άλλου χρώματος. Αυτός επεξεργάζεται τις μυστικές πληροφορίες της εικόνας. Λόγια που δεν λέγονται αλλά ακούγονται. Σκέψεις που δεν ολοκληρώνονται αλλά αρχίζουν. Συναισθήματα που δεν φανερώνονται αλλά αφυπνίζονται. Αυτός ο δακτύλιος είναι ένα επιπρόσθετο όπλο σε αυτούς τους ανθρώπους. Και ο μόνος τρόπος για να τον δεις, είναι να πας κοντά τους, πολύ κοντά τους.

Κι είναι τα μάτια σου που κυλούν την ιστορία αυτή.

Κάποτε τα δάκρυα με συγκινούσαν. Όχι πια.

Κάποτε οι λέξεις με παίδευαν. Όχι πια.

Κάποτε οι καταστάσεις με γοήτευαν. Όχι πια.

Τώρα είναι τα γέλια που μετράνε. Τα μάτια που μιλάνε. Και τα άστρα που φωτίζουν κάθε στιγμή της ανυπόμονης νύχτας. Πόσα μίλια απέχουν τα χείλια σου αλήθεια?

Όταν θα έρθεις, να μην έχεις αλλάξει ούτε στιγμή από όλα όσα γίνανε. Όταν θα έρθεις όλα θα’ ναι αλλιώς. Έτσι κι αλλιώς! Δεν θα υπάρχει απόσταση. Καμία.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s