Πολύ πιο πέρα

Τι θα έλεγες για ένα ταξίδι πολύ πιο πέρα από ό,τι μέχρι τώρα ονειρεύτηκες? Όχι, δεν κάνω πλάκα. Καμιά φορά κάνω. Όχι όμως αυτή τη φορά!

Όσο ο άνθρωπος κλείνεται στον εαυτό του, όσο ομφαλοσκοπεί, όσο δεν δέχεται αλλότρια ερεθίσματα παρά αυτά που το ίδιο του το σώμα τού στέλνει, τόσο περισσότερο συρρικνούται. Σωματικά και ψυχικά. Και τόσο περισσότερο αυξάνει τους βαθμούς της ελευθερίας του. Βγάζει πρώτα τα θέλω. Μετά βγάζει τα πρέπει. Και στο τέλος μετρά τα μπορώ του. Είναι ελεύθερος!

«Ας μου το έλεγες από την αρχή!». Μια έκφραση που την ακούμε πάντοτε στο τέλος. Είναι η φύση της τέτοια. Μα…, εάν ήξερα ότι αυτό θα είναι το τέλος, θα σου το έλεγα από την αρχή! Κάνε με σοφό να σε κάνω πλούσιο. Άδικο ε? Ίσως και όχι τόσο.

Είναι λίγα τα πράγματα που σχετίζονται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ με τη ζωή σου, κι όμως δεν τα έχεις ΠΟΤΕ σκεφτεί μέχρι τώρα. Προσπάθησες. Αλλά φοβήθηκες. Ο φόβος δεν είναι πάντοτε κακός. Είναι σαν τον πυρετό. Κακό πράγμα να ιδροκοπάς όλη την ώρα, αλλά εάν δεν το έκανες, ποτέ δεν θα μάθαινες πως είσαι άρρωστος. Κακό πράγμα κι ο φόβος. Αλλά εάν δεν φοβόσουν ποτέ δεν θα ήξερες πως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το φόβο σου.

Έχω δει περισσότερες από 1000 ταινίες τρόμου μέχρι τώρα. Λίγο η περιέργεια, λίγο η φύση της δουλειάς μου, λίγο η αγάπη προς το τρομακτικό, ένα πράγμα κατάλαβα: ο αληθινός φόβος είναι να ξυπνήσεις την παράνοια που κρύβεις μέσα σου. Να στρίψεις αυτή τη μικρή βιδούλα. Μισή στροφή. Ούτε καν μία.

Μόνο τότε θα απελευθερώσεις όλα αυτά που δεν τολμούσες να πεις.

Θα αποκτήσεις όλους τους βαθμούς ελευθερίας που ήθελες.

Θα συρρικνωθείς.

Και μόνο τότε θα μπεις στο τρένο για αυτό το ταξίδι. Πολύ πιο πέρα από ό,τι μέχρι τώρα ονειρεύτηκες…

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Πολύ πιο πέρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s