Μαύρος πάνθηρας

«Φίλοι»! Εύκολη λέξη. Να σας συστήσω. Από εδώ η λέξη. Πέντε γραμματάκια. Τονίζεται στην παραλήγουσα. Σημαίνει τα πάντα. Και τίποτα μαζί. Από εδώ ο χαζούλης. Δίνεις το χέρι σου. Το δίνεις. Όχι όμως και την καρδιά σου.

Πάντα μου άρεσε ένα ζώο. Το αγαπημένο μου: ο μαύρος πάνθηρας. Δεν ξέρω γιατί μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το ζώο. Είναι σπάνιο. Είναι περήφανο. Είναι άγριο. Και προπάντων, κάθε φορά που το βλέπω, νομίζω ότι έχει το βλέμμα του λαβωμένο. Την ψυχή του χαρακωμένη. Και τη ματιά του κεντραρισμένη στο σύμπαν. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά από ένα αγρίμι. Κι όμως! Μου φαίνεται πως χαρακτηρίζεται από μια σπάνια σοφία. Γνωρίζει. Και κυρίως γνωρίζει ότι… γνωρίζει!

Σε ένα παιχνίδι ερωτικό παίζουν πάντοτε δύο παίκτες. Αυτά που λένε για τρίτους προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο. Ένα παιχνίδι είναι πάντα για δύο. Αν ο ένας φύγει για να βρει την τύχη του αλλού, παύει και το παιχνίδι που υπήρχε και αρχίζει ένα νέο παιχνίδι. Εκεί, στο «αλλού».

Ούτε όμως ένας μόνος του μπορεί να κάνει το παιχνίδι ερωτικό. Χάνεται. Φθείρεται. Φαντασιώνεται πράγματα που δεν υπάρχουν. Κι αν το συνεχίσει? Τρελαίνεται…

Υπάρχουν άνθρωποι που σ’ αγαπάνε. Και άνθρωποι που σε  μισούνε. Και άνθρωποι που σε θαυμάζουν. Και άνθρωποι που σε θέλουν. Και άνθρωποι που σε βαριούνται. Και φυσικά υπάρχει ένας μόνο άνθρωπος που μπορεί και τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα.

Τώρα που γνωριστήκαμε καλύτερα, να σου συστήσω και μια άλλη λέξη. Επίσης σπουδαία. Λέγεται «timing». Φυσικά και την ξέρεις. Από εδώ η λέξη. Ξένη είναι. Φαίνεται και στην προφορά της εξάλλου. Γράφεται με γερούνδιο (ναι, ναι, έτσι το λέγαμε το -ing στο φροντιστήριο, θυμάσαι? τι θα πει δεν πηγαίναμε μαζί φροντιστήριο? όλη η Ελλάδα στο ίδιο φροντιστήριο έμαθε greeklish). Σημαίνει τα πάντα. Από εδώ η χαζούλα. Δίνεις το χέρι σου. Δεν παίρνεις όμως πίσω το χαμένο χρόνο.

Πίσω από κάθε γνωριμία κρύβεται μια έκπληξη. Άλλοτε ευχάριστη και άλλοτε δυσάρεστη. Μπορεί να σου γυρίσει την πλάτη το timing αλλά να βρεις ένα καλό φίλο. Μπορεί πάλι να είναι πολύ καλό το timing αλλά αυτός που θα βρεις να μην είναι καλός για φίλος. Μπορεί… μπορεί…! 343 λέξεις με φλυαρίες, που θα έλεγε και μια γλυκιά φωνούλα που ξέρω.

Με μια φράση και πολύ απλά λοιπόν…

Μπορεί μια μέρα να ξημερώσει και να ξυπνήσεις δίπλα μου! Κι όμως μπορεί!

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Μαύρος πάνθηρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s