Δορυφόρα αισθήματα

Και τότε τι? Για πες… Ξεκίνησες. Προχώρησες. Έφτασες! Και τότε τί? Άλλαξε κάτι? Όχι βέβαια! Η ζωή προχωρά και θα προχωρά για πάντα. Έστω και χωρίς εσένα! Σίγουρα χωρίς εσένα.

Αυτό που καθένας μας έχει σφηνωμένο βαθιά μέσα στην ψυχή του είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, που περιστρέφονται αέναα, σαν κοιμώμενοι δορυφόροι γύρω από τον πλανήτη της Αγάπης. Αλλάζει, μεταμορφώνεται, ψυχορραγεί. Αρχίζει και τελειώνει σαν κάτι τελείως διαφορετικό, λίγο καιρό μετά. Μετρά κινούμενα μπαλάκια τριγύρω, που επηρεάζουν και επηρεάζονται. Κι όμως στο κέντρο είναι πάντα ένα ακίνητο: η Αγάπη. Χωρίς λόγο. Και ίσως και χωρίς στόχο!

Γέλιο. Σιωπή. Μουσική. Μοναξιά. Ευτυχία. Θλίψη. Σεξ.

Έρωτας…!

Κοιτάς απέναντι και δεν βλέπεις ΤΙΠΟΤΑ άλλο παρά ΜΟΝΟ αυτό που θέλεις να δεις. Τα άσπρα φώτα σε ζαλίζουν λιγάκι. Παιδεύεις κόσμο με αυτό το βλέμμα, στο έχει πει κανείς? Τα μάτια σου πονάνε τόσο καιρό, το βλέπεις κι εσύ. Μα… είναι αυτό κατάλληλο περιβάλλον για τέτοια πράγματα? Ανταπαντάς με ερώτηση: και ποιος σου είπε πως μπορείς να διαλέξεις περιβάλλον? Take it or leave it!

Κανείς δεν τα βλέπει αυτά με καλό μάτι, έχε το υπόψη σου! Η αγάπη «θέλει αλληλουχία», «θέλει λογική», «θέλει περιπέτεια», θέλει….! Μα τι αγάπη είναι αυτή? Α! ναι! Ξέχασα! Είναι η αγάπη που πρεσβεύεις για τους άλλους. Γιατί προφανώς η δική σου διατηρεί το δικαίωμα να μην είναι politically correct.

Σαν σήμερα, πριν από πολλά πολλά χρόνια, καθόμουν στο μπαλκόνι μου και σιγοσφύριζα έναν παιδικό σκοπό. Όλα μου τα προβλήματα είχαν ψέμμα μέσα τους. Όλα μου τα όνειρα είχαν ονόματα πάνω τους. Κι όλοι οι δορυφόροι γύρω από την αγάπη, κινούνταν με ταχύτητα ιλιγγιώδη…

 

2 thoughts on “Δορυφόρα αισθήματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s