Σωστό και λάθος

Και ποιος θα μας πει τώρα τι είναι σωστό και τι λάθος? Αν κάποτε εμπιστευόμουν δέκα ανθρώπους, σήμερα εμπιστεύομαι έναν. Αν είχα πέντε πράγματα να δώσω, τώρα έχω ένα. Κι αν ήθελα δυο πράγματα να πάρω, τώρα δεν θέλω τίποτα! Μόνο εσένα.

Πρόσφατα ταξίδεψα στη χώρα της αγάπης και είδα έρημα καράβια. Ανέβηκα στην κορυφή της λήθης και είδα το βλέμμα σου περίλυπο. Κατέβηκα στην ακτή της μνήμης και έχασα το δρόμο. Χτύπησα τα χέρια μου παλαμάκια και δεν άκουσα τον ήχο. Τι στην ευχή? Αλλάζω?

Ξύπνησα πολύ πρωί αυτή την Κυριακή. Έβαλα το καλό μου τζιν και πήγα στην εκκλησία. Όχι με όλους, μόνος. Είχε τελειώσει η λειτουργία αρκετές ώρες πριν και δεν είχε κόσμο. Είχε όμως φώτα και κεράκια. Είχε μυρωδιά από λιβάνι. Είχε Θεό. Είχε… εσένα! Άναψα ένα κερί και έφυγα στο δεκάλεπτο. Πήρα κι εσένα μαζί.

«Το μόνο που θέλω είναι χρόνο». Τίποτα άλλο. Χρόνο μαζί σου. Αλλά κι αυτό δεν γίνεται! Το κατάλαβα. Αν απλά δεν είχα εμμονή με κάποιους ανθρώπους. Αν απλά δεν ήθελα τόσο, μα τόσο πολύ να σε δω. Να σου κάνω μια ζεστή αγκαλιά, να ακούσω το χτύπο της καρδιάς σου και να σε ΝΙΩΣΩ δικιά μου, έστω για μια φορά!

Κάτι έχει κλέψει αυτή τη γλυκιά καρδιά, δε φαίνεται? Τη γυρόφερνε καιρό, μήνες, κι ας μην το ήξερε. Και τώρα, τώρα που μιλάμε, τη μετέφερε όμηρο στο νησί της, ένα μικρό, όμορφο ερημονήσι κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό. Δεν θα τη γυρίσει πίσω ποτέ. Λέει…

Advertisements

3 thoughts on “Σωστό και λάθος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s