Μάτια όλο φως

Εσύ θα το πίστευες ποτέ αυτό? Πες μου, θα το πίστευες? Θα μπορούσες να το δεχτείς αδιαμαρτύρητα ή θα το κατέτασσες απλά μαζί με τα άλλα «σκληρά» και «διάφανα», στο χρονοντούλαπο του μυαλού σου? Καμιά φορά το μυαλό και οι αποφυάδες του παίζουν άσχημα παιχνίδια. Και στην περίπτωσή σου, αυτό κάνουν. Ακριβώς αυτό.

Ήταν απλά ένα χάρτινο όνειρο, τίποτα παραπάνω. Και το ξέρεις το χαρτί τι είδους υλικό είναι, δεν το ξέρεις? Δεν είναι σκληρό! Δεν προστατεύει! Δεν βοηθά!

Θυμάσαι ένα παιχνίδι που παίζαμε μικροί? «Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί» το λέγαμε αν θυμάμαι καλά. Και το χαρτί φυσικά δεν έκανε τίποτα δυναμικό, όπως έκαναν τα υπόλοιπα, δεν κέρδιζε κανέναν! Μόνο την πέτρα την κουκούλωνε και τη σκέπαζε. Μόνο αυτό έκανε. Όπως τα χάρτινα όνειρα, έρχονται για να σκεπάσουν μια πέτρινη καρδιά και να καλύψουν τους βουβούς λυγμούς που βγάζει κάθε βράδυ.

Μια μέρα ήρθες και με βρήκες! Ήταν τα μάτια σου φωτεινά σαν τον ήλιο. Τα μαλλιά σου τα έλουζε η χαρά. Και το χαμόγελό σου φεγγοβολούσε κάθε μικρό που ένιωθες.

Σου έπιασα το χέρι και ψιθύρισα στο αυτί σου:

«Μείνε λίγο. Ή αν θες μείνε για πάντα»

Σε πήρα αγκαλιά και σε φίλησα. Και στα αστέρια γράφτηκαν δύο γράμματα. Το δικό μου και το δικό σου!

Ερωτεύτηκα τα μάτια σου. Και συ, με έμαθες να ζω τα μικρά. Θα’ θελα τόσο να σου μάθω να ζεις τα μεγάλα..

Advertisements

2 thoughts on “Μάτια όλο φως

  1. Όχι δεν θα το πίστευα ποτέ αυτό! Σου λέω δεν θα το πίστευα ποτέ! Δεν θα μπορούσα να το δεκτώ αδιαμαρτύρητα ούτε να το κατατάξω απλά μαζί με άλλα «σκληρά» κ «διάφανα», στο χρονοντούλαπο του μυαλού μου!!!
    Απλώς, θα προτιμούσα να μην ήταν απλα ένα χάρτινο όνειρο!

  2. Και το χαρτί φυσικά δεν έκανε τίποτα δυναμικό, όπως έκαναν τα υπόλοιπα, δεν κέρδιζε κανέναν! Μόνο την πέτρα την κουκούλωνε και τη σκέπαζε. Μόνο αυτό έκανε. Όπως τα χάρτινα όνειρα, έρχονται για να σκεπάσουν μια πέτρινη καρδιά και να καλύψουν τους βουβούς λυγμούς που βγάζει κάθε βράδυ.

    xartino to feggaraki..xartinh n akrogialia..
    nice!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s