Χιλιάδες ψέμματα

Μια γυναίκα μπορεί να πει χιλιάδες ψέμματα. Είναι γνωστό αυτό. Το ψέμμα για τη γυναίκα είναι δεύτερη φύση. Γυναίκα που δεν ψεύδεται, δεν τά’ χει καλά με τον εαυτό της. Και γυναίκα που λέει ότι δεν ψεύδεται, απλά ψεύδεται…

Τέτοιες ώρες το μόνο που χρειάζεται είναι σύνεση. Ψυχραιμία και σύνεση. Σαν κουβεντομπυρίτσα με το φιλαράκι στο μικρό λιμάνι. Σαν τρελιάρικο χαμόγελο από το σπόρο που ήρθε να αγοράσει κουλούρι στο φούρνο. Σαν ματιές σε ένα ξεχασμένο απέναντι μπαλκόνι, που το καίει τα μεσημέρια ο ήλιος. Έκατσες ποτέ να το δεις?

Την αγάπη δεν μπορείς να την εξορίσεις. Ποτέ! Μπορεί να την κρύψεις καλά μέσα σου κάποιες φορές. Μπορεί να της φορέσεις στολίδια ή βρισιές, να την πνίξεις ή να την ξεγελάσεις. Αλλά δεν μπορείς ποτέ να την εξορίσεις στο τίποτα. Γιατί η αγάπη είναι εκεί. Γιατί η αγάπη είναι πάντοτε ΚΑΤΙ.

Όσο μεγαλώνουμε η καρδιά μας παγώνει. Κι είναι εκείνες οι παλιές ημέρες που θυμάσαι και δεν κοιμάσαι. Τη μέρα που γεννήθηκες, τα άστρα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα όνειρό τους. Και κέντησαν με φεγγαρόσκονη τα μαλλιά σου. Κι έχασε η σελήνη τη λάμψη της για να φεγγοβολάς εσύ!

Αν ήξερα τι θα μου συμβεί αύριο το πρωί, υποθέτω πως δεν θα κοιμόμουν απόψε. Η ελπίδα οδηγεί τον κόσμο με ψέμματα. Και είναι τυφλή…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s